20

Yoghurtlimpa med lingon

Posted by Tant Gul on 19 mars, 2012 in Mat |

 

I helgen råkade sonen ut för en rejäl förkylning så idag är jag är hemma tillsammans med honom. Och det vackra vårvädret som vi hade i helgen har bytts ut mot snöoväder. En olycka kommer sällan ensam brukar man visst säga. Och alla onda ting är tre :-) Så nu väntar jag på olycka nummer tre. Och är olyckorna inte värre än så här är det väl egentligen inte så mycket att gnälla om. Under tiden som jag/vi väntar på olycka nummer tre har jag bakat ett gott bröd som familjen kan njuta av. :-)

Yoghurtlimpa med lingon

(1 bröd)

3 dl rågsikt

3 dl grahamsmjöl

1 1/2 dl vetemjöl

1/2 dl krossade linfrön

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

1 dl lingonsylt

1/2 dl sirap eller honung

3 dl yoghurt eller filmjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Bland mjölsorterna, linfrö, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt lingonsylt, sirap eller honung och yoghurt eller filmjölk. Bland väl. Smörj en avlång brödform (1 1/2 l). Klicka ut degen i formen och jämna till ytan. Grädda brödet i nedre delen av ugnen tills den har fått fin och är genomgräddad, ca 1 timme. Stjälp upp limpan på galler när den har svalnat något. Låt den kallna på galler under bakduk. Låt brödet helst vila till nästa dag innan det skärs.

Receptet har jag hittat i braiga brödboken ”Bröd för alla sinnen” av Stina Algotson mfl.

Ett annat gott och supernyttigt bröd som innehåller nötter, rivet äpple m.m. hittar du receptet på om du klickar här.

 

Tant Gul :-)

Etiketter:

20 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2017 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages