12

Upphottad falukorv i ugn

Posted by Tant Gul on 10 oktober, 2012 in Mat |

Burr! vad kallt det var hemma hos oss i morse. Nästan minusgrader. Jag fick göra en akututryckning på lunchen för att köpa en mössa till sonen. :-)

På tal om sonen hörde jag honom här om dagen säga till min man ” Pappa vet vad jag älskar mest med mammas blogg” Nä svarar min man. ”jo det är att hon också fotar och skriver om mat för barn” . Det var ju gulligt sagt. Jag fick dock dåligt samvete för jag tycker nog själv att det har varit lite dåligt med ”mat för barninlägg”. Det är ju också svårt att kategorisera just ”mat för barn” eftersom barn äter så olika. Precis som vi vuxna. Men jag tror ändå att min son menar ”sådan mat som han tycker om och äter”. Och det finns det ju en hel del av här i bloggen.  Och en till sådan rätt kommer precis här och nu.

Ugnstekt falukorv är ju en gammal klassiker. Och använder man en falukorv som innehåller hög kötthalt så är det ju en utmärkt vardagsrätt. I den klassiska rätten använder man senap och ost. Eller som sonen vill ha det med ketchup och ost. En mer upphottad version är att använda senap, ajvar relish och mozzarella.

Falukorv i ugn fylld med mozzarella och ajvar relish (4 pers)

600 g falukorv

3 msk senap

3 msk ajvar relish (mild eller het)

125 g buffelmozzarella

Lägg korven i en ugnsfast form. Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat med ajvar relish. Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt. Ugnsbaka i ca 20 minuter i 175 grader.

En god vitkålssallad passar bra till korv. Gärna riven med majonnäs och senap.

Vitkålssallad

6 dl finstrimlad vitkål

1/2 dl majonnäs

1 msk senap

salt

svartpeppar

Blanda alla ingredienserna.

 Tant Gul :-)

 

Etiketter:,

12 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages