10

Torkade apelsinskivor, kanelstänger och stjärnanis m.m. – skapar stämning till första advent

Posted by Tant Gul on 1 december, 2013 in Mat |

Adventljusstake med torkade apelsinskivor, kanelstänger och anis Collage

Hej! Hoppas ni har haft en fin första advent. Vi har haft en skön söndag med familjebowling (jag förlorade ) och middag på restaurang. Mysigt!

Förutom alla vackra adventsljusen både utom- och inomhus som skapar en fin atmosfär nu när det mörknar tidigt, tycker jag att alla dofter är det som skapar stämning vid den här tiden på året. Jag är inte någon ”superduper-pyssel-person” men några smågrejer kan jag få för mig att göra ibland. Till exempel är det mysigt att torka apelsinskivor. Det doftar ju så gott. Torkade apelsinskivor är ju också så fint att dekorera paket med eller adventsljusstaken, Men det är också fint att fylla en glasburk, glasskål eller ett fat med torkade apelsinskivor, kanelstänger, stjärnanis (som är så vacker), hel ingefära, kardemummakärnor, hela nejlikor eller vad du själv tycker passar bra och är förknippat med juldofter.

När man tittar på nätet eller i böcker står det ofta att det tar ca 2 timmar att torka apelsinskivorna. Det tog klart länge tid för mig. Det har säkert att göra med hur tunna och saftiga skivorna är.

Så här torkar jag mina apelsinskivor:
Skär apelsinerna i tunna skivor lägg dem på ett galler, eller i en ugnsform med bakplåtspapper, i ugnen i ca 4-5 timmar i 70 graders värme.

Givetvis kan man även torka citroner eller limefrukter på samma sätt.

Man kan också torka skivor av citrusfrukt på ett galler, en bricka eller fönsterkarm, gärna i närheten av ett element. Men då är det viktigt att de ligger luftigt annars kan de börja mögla i stället. Och det tar förstås längre tid att torka frukten så här.

Tittade ni på första avsnittet av julkalendern på tv. Lovade gott, tycker jag.

                                                         Tant Gul :-)

Etiketter:,

10 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages