6

Tips till midsommar!

Posted by Tant Gul on 18 juni, 2013 in Mat |

Har ni planerat maten till midsommar? Vi har bestämt oss för räkfrossa. Massor av räkor, rostat bröd, aioli, avokado, creme fraiche, stenbitsrom, rödlök och citron m.m. Gott! Enkelt att fixa och man kan sitta länge och äta och mysa.

Förra året hade vi en buffé på midsommaraftonen. Till den gjorde vi bland annat en jättegod laxpate med en supergod chli-aioli till. De kan jag varmt rekommendera på buffén eller som förrätt.

Laxpaté

Frågan om efterrätt eller tårta efter räkfrossan har vi ännu inte enats om. Kanske är vi inte ensamma om att inte riktigt kunna bestämma det. Det finns ju så mycket gott att välja på!! Jag tänkte att jag i alla fall kan delge er några tårtrecept som jag/vi har gjort tidigare. Alla är mycket enkla att göra men också väldigt goda.

Vad säger ni om till exempel Cheesecake lime. Den här tårtbotten ska inte bakas i ugnen. Den ska bara står och dra i kylskåpet. Gärna över natten.

Cheesecake lime

 Mandeltårta är en gammal klassiker som man snabbt snor ihop. Krämen som man täcker mandelbottnen med är bara så god.

Mandeltårta bild 2

  Marängtårta med lemon curd och jordgubbar hur somrigt som helst. Köp färdiga marängbottnar och blanda vispad grädde med lemoncurd och lägg mellan botttnarna. Dekorera med jordgubbar….ja sedan är det bara att äta och njuta.

                                                     Tant Gul :-)

Etiketter:, ,

6 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages