Mejerivaror och bröd m.m.

0

 

 

            Bröd

  •  Bröd håller sig varmt längre om man lägger aluminiumfolie i botten på en brödkorg  

            Bullar

  • Gårdagens bullar kan penslas med vatten och/eller mjölk innan de sätts i ugnen så blir de som nygräddade.

                       Farinsocker

  •   Farinsocker stelnar snabbt. Förvara det i frysen.

             Fett

  • Fett stänker inte med salt, persilja, timjan eller mjöl i stekpannan.

            Florsocker

  •         Man kan sikta florsocker med en tekula på skaft.  Där ryms lagom mycket för bakelse och kaka.

 

             Ost

  • När osten börjar ta slut och blir lite tråkig och hård i kanterna: Riv eller bryt i småbitar och släng in i en plastpåse i frysen. Använd till matlagning. 

           Smör

  • Smälter inte lika fort i värmen om man ställer paketet på en kylklamp.  

           Ägg

  • Ibland kan man vilja veta om ett ägg är färskt eller inte utan att knäcka det. Det kan ju vara bra när man vill koka ägget till exempel. Lägg ägget i vatten. Om ägget flyter så är ägget inte i skick att ätas, då det flyter på grund av gaser innanför skalet. Om ägget håller sig på botten är det prima och det är bara att tillaga det.
  • När du ska koka ägg lägg häll i vinäger i vattnet så spricker inte äggen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2017 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages