Mat

1

 

 

 

Béarnaisås/Hollandaisesås

  • Om béarnaisåsen eller hollandaisåsen skär sig kan man rädda den genom att lägga en äggula och  en msk vatten i en liten kastrull och ställ i hett, ej kokande vatten. Vispa tills det tjocknar. Ta kastrullen ur vattenbadet. Värm den skurna såsen till 40 grader och droppa försiktigt ner den i äggulevispet. Vispa hela tiden och se till att såsen blandar sig väl innan nya såsdroppar tillsätts. (källa: Bonniers kokbok) 

Djupfrysning av mat

  •  Maten måste vara helt kall när den ställs in i frysen. Den får inte ens vara ljum för då bildas för stora iskristaller under frysningen. Det gör att till exempel köttet förloras saft när den det sedan tinas.
  • Nästan allt kött och fisk blir bäst om det tillagas innan det helt har tinats.
  • det mesta i matväg går bra att frysa men exempel på undantag är grönsallad, gurka, färska tomater, kokta ägg, majonnäs.

Krabb- och räkskal

  • Spara krabb- och räkskal för att vid ett senare tillfälle göra fiksbuljong. Frys in i en lufttät förpackning. Det håller det sig i en månad.

 Korv

  • Pricka korven med en gaffel så spricker den inte när den kokar.

Köttfärs/Köttbullar

  • Förstek köttbullar, järpar eller biffar i ugn och bryn sen i pannan. De håller ihop bättre och det är lätt att göra många.
  • Saftigare köttbullar – släpp ner de rullade köttbullarna i kokande vatten. När de flyter upp är de klara att stekas i smör och får en fin stekyta. Resultatet blir saftigare köttbullar än de som man bara steker.

 

      

 

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages