11

Rulltårta med citronkräm

Posted by Tant Gul on 12 oktober, 2013 in Mat |

Rulltårta med citronkräm

r ett tag sedan var jag med min son en hel dag i hans skola. Jag har varit med min son en dag varje termin sedan han började på förskola, vidare i förskoleklass och nu i grundskolan. Det är så kul att få vara med och se hur han har det på dagarna. Och än så länge uppskattar sonen det lika mycket som jag. Han pratde om det i flera veckor innan jag lyckades få tid att vara från jobbet en hel dag. Så här långt är jag väldigt nöjd med skolan som sonen går i. Allt fungerar bra. Lärare och övrig personal är mycket engagerade och ambitiösa. Skolmaten är fantastisk. Och jag känner mig trygg när jag lämnar sonen på morgonen. Härligt! Borde ju försås vara en självklarhet. Men så är det tyvärr inte alltid.

på besök i sonens skola kopiera

Apropå min son så älskar han rulltårta. Helst med vaniljkräm i mellan. Senast jag bakade rulltårta fyllde jag den dock med citronkräm. Så gott det blev! Ja det tyckte i alla fall vi vuxna.

Rulltårta med citronkräm
Rulltårta, se tidigare recept,

Citronkräm

2 st citroner

2 dl strösocker

50 g smör

2 st äggulor

Skrubba citronerna rena i vatten. Finriv skalet från en citron. Pressa 1 dl saft från båda citronerna. Koka upp citronsaft, socker och smör i en kastrull. Vispa samman äggulorna. Häll i kastrullen. Låt blandningen sjuda under visp­ning tills den tjocknar cirka 5–10 min. Låt krämen svalna och bred ut den över rulltårtan. (Om krämen tjocknat för mycket kan den försiktigt späs ut med lite vatten.) Rulla ihop rulltårtan.

Just nu väntar vi på svärmor och svärfar som är på väg hit. De kommer att vara här hela helgen. Vi har ett ganska fullspäckat schema tillsamman. Vi ska gå på barnteater, konsert och restaurang. Det ska bli så kul att få rå om de svärföräldrarna lite. Hoppas ni alla får en fin helg!

Rulltårta med citronkräm 02

Etiketter:

11 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages