8

Påsk-disco, tecken på stress och mycket pizza

Posted by Tant Gul on 23 mars, 2013 in Mat |

 

Inbjudan till påskdisco

Jag tror jag är en person som kan hålla rätt så högt tempo och är ganska så stresstålig både på jobbet och privat. Men givetvis märks det på mig också om tempot är högt under en längre tid. I veckan kom små men ändå för mig tydliga tecken på att det nog är dags för mig att dra ner på takten ett tag. Här kommer några exempel:

:-) På måndagsmorgonen gjorde jag en förälder-klassiker då jag sprang från skolan när jag hade lämnat min son till busshållplatsen med en himla fart utan att ha tagit av mig de blå skoskydden i plast som man alltid tar på sig när man går in i skollokalerna.

:-) Samma dag skulle jag också hämta min son i skolan. Jag hade handlat mat till middagen på vägen till skolan. När vi gick iväg från skolan kom plötsligt en av fritidspedagogerna springande. Jag hade glömt min matkasse i skolan.

:-)  En annan dag gick jag hela förmiddagen på jobbet med en ny blus med en stor prislapp hängande på ryggen.

:-) Och istället för att skriva ”inkommen e-post” i en rutinbeskrivning som jag hade tagit fram på jobbet skrev jag ”omkommen e-post! ”

Ha ha! Jag kan inte annat än skratta åt mig själv.Det här är inte alls likt mig att vara så här virrig. Förutom när jag var gravid. Då var jag ännu virrigare. Då kunde jag gå hemifrån utan att dra ur sladden till strykjärnet eller glömma stänga av spisplattan osv.  Min stackars man levde i en rätt så orolig tillvaro just då.

I alla fall så tror jag inte stress är så farligt under en viss tid. Framför allt inte om det är positiva och roliga saker man gör och som är orsaken till att det blir stressigt. Och en sådan rolig sak den här veckan var att jag höll på att ordna en klassfest i sonens klass till den här fredagen. Jag är ju klassförälder i min sons klass tillsammans med en annan förälder. Och vi hade planerat att barnen skulle ha lite kul i anknytning till påsken. Ett påsk-disco eller klassfest som man sa på min tid. För det är egentligen samma sak. Men, barnen idag tycker att det är coolare med begreppet disco. I alla fall så hade vi planerat en fest med dans, massor av hemlagad pizza, popcorn, saft, kex, bandymålstävling, målning av ägg, lekar/tävlingar med ägg m.m. Och även om vi, den andra klassföräldern och jag, försökte att lägga det på en inte allt för ambitiös nivå så blir det ändå mer arbete än man tror. Och det ska hinnas med mellan jobb, hämtning/lämning i skolan, läxläsning, handling, matlagning och träning m.m. Tack och lov fick vi hjälp av några andra föräldrar också. Bland annat min man som styrde med bandymålstävlingen. Men också barnen var med och planerade och fixade. Det är vikigt att de får vara delaktiga, tycker jag. Och bland annat ritade och målade min son en affisch som vi satte upp på skolan för att barnen skulle komma ihåg festen.

Det blev tillslut en lyckad fest. Mycket pizza och popcorn blev det :-) Och barnen bidrog med egna spontana lekar och till och med en spontan sånguppvisning fick vi vara med om. Och både barn och färäldrar verkade nöjda och glada när de gick hem på kvällen.

Recept på den pizzan som sonen och jag lagade mängder av igår, finns i ett tidigare inlägg.

Föredrar ni pizzabotten utan vetemjöl finns det också ett jättegott recept med bland annat med halloumiost som  en av ingredienserna.

Pizza utan mjöl 2

I kväll orkade ingen av oss att laga någon riktig middag så det blev tacosbuffé i vår egen version. 

Tacos med sallad bild 3

Mycket vila i helgen blir det och förstås fokus på vår fina kattfamilj. Kattungarna har vuxit till sig under veckan och börjar nu mer och mer bli små egna individer. De har också börjat röra mer på sig och ta kontakt med oss. Tittar nyfiket. Och leker en hel del förstås. Bilder kommer i ett eget inlägg.

                                                         Ha en fortsatt skön helg!

                                           Tant Gul :-)

 

Etiketter:, , ,

8 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages