11

Omelett! lätt som en plätt att laga…

Posted by Tant Gul on 6 februari, 2014 in Mat |

Ägg

 För drygt ett år sedan var det bara jag som tyckte om och åt omelett här hemma hos oss. Ofta passade jag på att göra omelett till lunch när jag satt hemma och jobbade. Så en dag fick min man för sig att han skulle börja äta omelett. Och när han bestämmer sig för något så blir det så. Plötsligt åt han omelett till frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmat. Jag hängde något förvirrad med. Kanske inte alltid men lite då och då. Till slut blev också vår son nyfiken på den där omeletten som pappa lagade och åt så ofta. Ja vill också ha omelett, sa han en dag. Och det fick han givetvis. Det smakade mums, tyckte han. Och det gjorde mig extra glad eftersom han tidigare inte tyckt om ägg i någon annan form än i pasta carbonara.. Så nu äter hela familjen gärna omelett. Ibland byter vi om och gör en riktigt krämig äggröra.

En av mina favoriter just nu är omelett med fetaost emellan. Så gott! Det måste ni prova! Om sonen får bestämma ska det vara bitar av korv i omeletten. Och mannen vill helst ha mycket riven ost mellan sin.

Det som är braigt med omelett är att man kan variera den en hel del. Och har man till exempel grönsaker till blir det snart en färglad rätt. Och är det något vi kan behöva extra mycket av nu när det är så grått och trist ute så är det färglad mat. Här kommer länkar på några tidigare recept på omelett.

Omelett med svamp
Frittata – Italiensk omelett
 Omelettmuffins

Omelett med fetaost och en klick ajvar relish.

Tant Gul :-)

Etiketter:, , ,

11 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages