14

Morotssoppa

Posted by Tant Gul on 19 mars, 2014 in Mat |

Grönsakssoppa 1

Egentligen har jag god lust att bete mig riktigt barnsligt. Springa runt, vifta med armarna, skrika och gapa blä, blä, vill inte, VILL INTE!!! …. Men givetvis skärper jag mig. Håller god min. Och konstaterar bara lugnt att ”oj! vad kallt det har blivit! och mängder av snö har vi igen.  Men det är väl typiskt den här tiden.  Det är bara att traska på. Var sak har sin tid, så också våren…..”

Nä nu pratar vi om något annat :-) Något mycket trevligare. Mat till exempel. Gärna färgglad mat.  Orange, grönt och gult… En soppa? Inte mig emot. En god, mättande och värmande soppa, eftersom jag fryser såå igen.

Morotssoppa (3-4 pers)

5 morötter
2 potatisar
1 medelstor zucchini
1 äpple
15 cm purjolök
2 msk curry
Grönsaksbuljong
Salt
Peppar

Skala morötter och potatis. Tvätta zucchini och äpple. Riv ingredienserna på grövsta delen av rivjärnet. Skiva purjolöken. Fräs curry försiktigt i lite olja i en stor kastrull. Lägg i alla grönsaker och låt fräsa på låg värme i ca 5 minuter.

Häll på buljong (eller vatten) så det täcker grönsakerna och tillsätt därefter ytterligare 3 dl vätska. Sätt på locket och koka upp. Låt koka i  ca 6 minuter. Mixa soppan till önskad konsistens med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Servera och känn hur livsandarna vaknar till liv igen.

Vill du ha en lite mildare krämiga smak på soppan så är det bara att tillsätt lite grädde.

Grönsakssoppa 2

Tant Gul :-)

Etiketter:,

14 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages