5

Medan potatisen kokar fisk

Posted by Tant Gul on 19 april, 2012 in Mat |

 

I början av veckan hade vi en underbart solig och vårig dag här i Stockholm. Jag tog en promenad i city på lunchen och fick en sådan shoppinglust. Orsaken var en bok om trädgård. Det är ju snart dags att börja planera och jobba i trädgården. Det är mitt andra år här i huset och jag känner mig fortfarande lite vilsen i ämnet. Jag har samtidigt länge drömt om en egen trädgård och nu när jag väl har en vill jag prova på och göra allt, på en och samma gång. Så typiskt mig. :-) Samtidigt inser jag att det här med trädgård tar sin tid och det gäller att tänka sig för. Man vill ju inte att trädgårdsarbetet ska ta över ens liv helt. Därför försöker jag ta det lugnt och jobba på i en takt som känns lagom mycket. Och det märks också i de få trädgårdsböcker jag har införskaffat sedan jag flyttade hit. Den första boken jag köpte heter ”Nybörjarens (lata) trädgård”  :-) Inte för att jag är speciellt lat, men det kändes som att det var en bok med rätt inställning och på en lagom nivå så här i början. Den andra boken som jag köpte heter ”Trädgårdsakuten”. Kan ju vara bra att ha om man hamnar i en trädgårdskris någon gång ibland. Eller om man bara snabbt behöver få veta något. Och så veckans fynd ”200 smarta idéer för trädgården”. Bra, konkreta, handfast nybörjarböcker med många fina bilder som inspirerar. Det passar mig perfekt.

Med tanke på inläggen den senaste tiden har jag en känsla av att man kan få intrycket av att vi inte äter fisk särskilt ofta här hemma. Vilket inte alls stämmer så nu får jag nog skärpa mig lite. Först ut är en riktig söndagsfavorit hemma hos oss. Underbara dofter och smaker är det i den här fiskrätten.

Receptet kommer ursprungligen från viktväktarna men jag har ändrat  i det lite så att det passar oss bättre. Vi brukar också göra lite mer sås än vad som står i receptet eftersom den blir så himla god.

Medan potatisen kokar fisk (4 pers)

600 g torskfilé

1 gul paprika

1 röd paprika

1 grön paprika

2 dl crème fraiche 

1/2 tärning fiskbuljong

rosmarin

vitlök

margarin

salt

citronpeppar

Tina fisken om den är fryst så att det går att skära i 4 bitar. Salta och krydda med citronpeppar. Hacka paprikorna i cm stora tärningar bryn dem i lite margarin. Lägg paprikan i botten av en ugnsfast form. Lägg de kryddade fiskfiléerna över. Smaksätt med rosmarin och vitlök. Värm crème fraichen på svag värme i en kastrull. Smula i buljongen och rör om. När buljongen är utrörd i crème fraichen. Skeda crème fraichen över fisken. Sätt in i mitten av ugnen (i 200 grader) i ca 20 minuter medan potatisen kokar. Vi brukar pressa potatisen till den här rätten. Det är så gott!

Tant Gul :-)

 

Etiketter:,

5 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2017 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages