12

Lingon-och kryddmuffins med hasselnötskräm

Posted by Tant Gul on 16 februari, 2013 in Mat |

 

Kryddmuffins med hasselnötskräm bild 2Kryddmuffins med hasselnötskräm bild 3Lingon--och-kryddmuffins-me

Förra helgen var vi på kaffe-och kakkalas hos några vänner. Och jag bakade Kryddmuffins som jag tog med mig till kalaset. Sonen blev så förtjust, enligt honom är det de godaste muffinsen som jag har gjort. Han föreslog att jag skulle hålla receptet hemligt. Ta patent på det och tjäna lite pengar. När jag idag berättade att jag höll på att lägga ut receptet på bloggen blev han lite besviken. Kan du inte bara lägga ut bilderna utan receptet, föreslog han.

Kryddmuffins har jag gjort tidigare. Receptet på det finns här i bloggen. Den här gången utvecklade jag dock receptet en del. Dels så hade jag i ett par matskedar fast lingonsylt (sila sylten om den är mycket tunn) i smeten, dels så gjorde jag hasselnötskräm som jag så toppade muffinsen med. Och det blev faktiskt riktigt lyckat. Kanske något att bjuda på till söndagsfikat. Här kommer receptet på hasselnötskrämen.

Hasselnötskräm 

100 g Hasselnötter
50 g Florsocker
100 g Mörk choklad
50 g  Mjölkchoklad
1 dl Vispgrädde
3 cl  Mjölk
0,5 krm  Salt

Rosta hasselnötterna i ugnen på ca 200 grader i ca 10 minuter.
Gnugga de sedan fria från skalet genom att rulla dem i en handduk.
Kör hasselnötter och florsocker i en mixer tills det blir en oljig massa(det tar minst 5-10 minuter). Hacka chokladen och häll i mixen och kör i ca 1 minut.
Koka upp grädde, mjölk och salt och häll blandningen i mixern och kör i ca 1 minut.
Förvara krämen i en burk. Den håller i ca 2 veckor i kylen. (recept från www.svt.se/gomorron-sverige)

:-)

I dag ville sonen diskutera vad han vill ha för födelsedagstårta när han fyller år i slutet på april :-) De senaste åren har han velat ha en Star Wars-tårta som vi har beställt från ett konditori. Men i år vill han ha en tårta med loggan och namnet på något av lagen i NHL-hockeyn som han gillar. I ett svagt ögonblick hävde jag ur mig att en sådan tårta kan jag nog baka/göra själv. Om jag gjort något sådan tårta förut? Nä! Men sonen blev överlycklig. Sakta men säkert gick det upp för mig vad jag hade sagt. Jösses!! Hur ska jag klara av att baka en sån tårta. Den ska ju helst bli god också. Eller hur. Typiskt mig att bara kasta mig in i något utan att riktigt tänka efter.  Ja ja, jag har ju några månader på mig att fundera ut något. Tar dock tacksam emot tips.

Trevlig Lördag!

                                                 Tant Gul :-)

Etiketter:,

12 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2017 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages