15

Lemon curd och godaste marängtårtan

Posted by Tant Gul on 20 februari, 2013 in Mat |

Lemon curd bild 1Lemon curd 4

 

Lemon curd (ca 400 g)

3 citroner

85 g smör (helst osaltat)

2 1/2 dl socker

3 stora ägg

Lägg skal och saft från citronerna i en skål över en kastrull med sjudande vatten. Tillsätt smöret (i tärningar) och sockret. Vispa äggen och häll försiktigt i skålen. Rör om med en träslev samtidigt som du värmer curden. Fortsätt röra i ca 15-20 minuter tills den är så tjock att den täcker slevens baksida. Häll upp i glasburk som har upphettats och steriliserats. Förslut med lock. (Källa:Frukt och bär av Gloria Nicol)

Lemon curd, en mindre nyttig lyx som jag unnar mig/oss ibland. Perfekt som fyllning i pajer eller tårtor. På nybakat eller nyrostat bröd. Blanda med vispad grädde och bred på marängbotten så får du godaste marängtårtan med lemon curd och riven choklad.

Marängtårta bild 2

                                                           Tant Gul :-)

 

Etiketter:,

15 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2017 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages