14

Kesoplättar

Posted by Tant Gul on 9 februari, 2012 in Mat |

Kesoplättar 03

Torsdagar är ju den stora soppdagen för många. Efter soppan är det gott att äta plättar med sylt.

Men plättar är också bra som mellanmål eller brunch med till exempel en klick keso naturell, bär eller sylt och morotsstavar till.  Extra gott är det att göra plättar med keso i smeten. Plättarna blir härligt fluffiga, har en jättegod smak och är något mer mättande. Barn brukar också uppskatta när man bjuder på kesoplättar.

Det är också gott att ha keso med smak i smeten som till exempel keso med fetaost och oliver eller lök. Till det är det gott att ha bacon, skinka eller salami. Och glöm inte morotsstavarna :-)

 Kesoplättar (1-2 pers)

 250 keso

 2 ägg

 3 msk vetemjöl

 salt, svartpeppar

 smör till stekning.

Rör samman allt. Låt blandningen stå i 30-45 minuter. Stek som plättar i lite smör.

                                                           Jättegott!

                                          Tant Gul :-)

Etiketter:, ,

14 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages