18

Keso à la malta

Posted by Tant Gul on 13 december, 2012 in Mat |

 Luciatåg

Klockan kvart över fem i morse ringde väckarklockan. Det är lucia och sonen ska vara på skolan strax efter sju för att tillsammans med sin klass gå luciatåg för oss föräldrar. I mörkret mellan träden nedanför hembygdsgården skymtade man plötsligt runt 60 stycken förstaklassare sjungande luciasången. Stämningsfullt och fint var det. En och annan gäspning såg man också både hos stora och små.

Ris ala malta med keso bild 2

Brukar ni göra Ris à la malta till jul? Det är rätt så gott, tycker jag. Men har ni provat att använda keso, istället för risgrynsgröt? det blir faktiskt gott det med.

Ris ala malta med keso

Keso à la Malta (4 portioner)

500 g keso

2 dl vispgrädde

1-2 tsk vaniljsocker eller vaniljpulver

ev. 1 dl mandelspån

1 apelsin eller 3 clementiner eller bär

Lägg keson i en sil och låt rinna av en stund. Vispa grädden hårt. Blanda i keso,vaniljsocker/vaniljpulver samt ev. mandelspån. Måtten är på ett ungefär. Ta efter eget tycke och smak. Servera med apelsin- eller clementinklyftor eller bär.

                                                                        Tant Gul :-)

Etiketter:, ,

18 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages