7

Italiano Caffè och god tonfisksallad i lunchlådan

Posted by Tant Gul on 21 november, 2012 in Mat |

 

Nu är det väl ändå dags för ett helt vanligt matinlägg à la Tant Gul, eller hur :-)

Jag försöker så ofta som möjligt att ta med mig lunch till jobbet. Vissa veckor funkar det jättebra, som den här veckan när mannen varit hemma och vabat några dagar, och lagat goda luncher som han skickar med mig. En ”hemmaman” skulle inte vara helt fel att ha :-) Andra veckor är det lite svårare att få till det om vi båda är uppbokade mycket på kvällarna.  

Jag tycker dock att det blir onödigt dyrt att äta lunch ute varje dag. De pengarna kan man ju hitta på något roligare med. Till exempel ta en fika tillsammans med någon trevlig väninna. Dessutom så vill jag ha lite koll på vad jag äter och jag tycker inte det är lika lätt att ha det när jag äter ute. Lunch ute blir också rätt tråkig om man äter det varje dag. Det kan också vara rätt stressigt och stökigt att hinna med. Det är ju inte precis bara jag i Stockholm city som ska äta lunch. Men förutom det, så är det faktiskt också väldigt trevligt att gå ut och äta lunch ibland. Typ någon gång i veckan. Det gäller dock att hitta de trevliga lunchställena. Jag går till exempel gärna till Italiano Caffè.  Där är stämningen lite så där sydeuropeiskt stökig. Med äkta italiensk smörsång skrålande från högtalarna. Något som jag aldrig skulle står ut med att lyssna på hemma. Men här är det helt okej. Här kan man bland annat äta goda lätta sallader vilket jag gärna äter till lunch. En favorit är tonfisksalladen.

Det är tonfisk som har blandats samman med kapris, peperoncino, lök, oliver och en ört – och vitlöksvinegrette. Tonfiskröran ligger sedan på en bädda av grönsallad och körsbärstomater. Toppat med borlottibönor. Det är jättegott!!

Inspirerad av Italianos gör jag ibland en egen tonfisksallad. Basen är densamma med tonfisk, kapris (gärna färsk), finhackad lök, oliver och örtvinegrette ev. med vitlök. Och sedan lägger jag till lite av varje som jag känner för. Gärna körbärstomater, kanske ett kokt ägg, paprika eller dyl. God och enkel lunch att ta med.

Vinegrettesås (bas)

3 msk mild olivolja

1 msk vinäger

2 krm salt

1/2 krm svartpeppar

Smaksätt med tex.

flera olika torkade eller färska örtkryddor.

ev. pressad vitlök.

1 tsk dijonsenap

Vispa samman ingredienserna till vinegretten

För ett tag sedan när jag satt och lunchade på Italiano svepte Anna ”Du är vad du äter” Skipper förbi mitt bord. Puh! som tur var åt jag min enkla och nyttiga sallad. :-)

Tant Gul :-)

Etiketter:, , , , ,

7 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages