5

Het korvröra med pasta

Posted by Tant Gul on 30 juli, 2011 in Mat |

Det är tidig morgon och jag äter frukost. Jag har nu varit ensam, hemma i vårt hus, i två dygn. Min man och min son har varit och hälsat på svärmor och svärfar. Och det har varit så skönt. Så tyst. Så mycket utrymme för bara mig.  Och jag har gått runt i vårt hus och tittat – i vårt vardagsrum, kök och vår sons rum. Jag har suttit ute på verandan, eller caféplatsen eller på trappan utanför vår ytterdörr och fikat och tittat på vår trädgård. Det här är en stor och viktig del av mitt liv. Mitt hem.  Min familj. Men ibland tycker jag det är svårt att hinna se och ta in sin hemmasfär.  Jag behöver någon gång ibland få vara hemma helt ensam. Få stanna upp.  I lugn och ro. Annars är det alltid något annat eller någon annan som fångar eller kräver min uppmärksamhet. Jag vill få tid att känna tacksamhet för det jag har. Min familj och mitt liv.

Men nu längtar jag såå efter mina killar. Och idag kommer de hem.  Så nu måste jag sätta fart och städa lite. Kanske jag ska baka något också….

Men här kommer först ett recept på en god chorizoröra som jag gjorde här om dagen.  Vi använder alltid korv med hög kötthalt och låg fetthalt i vår mat. Men det är också viktigt att det är mycket bra smak på korven.  Och då kan utbudet vara lite sämre men om man letar och provar lite så kan man hitta riktigt god korv.

Chorizoröra (2 pers)

2 chorizo

1 ask körsbärstomater

1 paprika

250 gr crème fraiche

Färsk basilika

Salt och peppar

Olivolja

Skär korven och grönsakerna i bitar. Stek korven. När den är färdig lägg över den i en skål och lägg på ett lock. Häll i lite olivolja i stekpannan och lägg i grönsakerna. Fräs en stund tills de fått färg. Häll tillbaka korven i stekpannan samt crème fraiche. Låt det stå och puttra ihop sig en stund. Riv basilikablad och lägg i röran samt krydda med salt och peppar. Pasta eller ris är jättegott till.

 Tant Gul :-)

 

 

Etiketter:

5 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages