16

Grön ärtsoppa med räkor

Posted by Tant Gul on 2 februari, 2014 in Mat |

Grön ärtsoppa03

Flera gånger har jag sett att en arbetskamrat haft med grön ärtsoppa till lunch, och det har sett såå gott ut. Hon har också försäkrat att det är gott och jag har tänkt ”ohh det måsta jag göra”. Så går veckorna men det blir liksom aldrig av. Men nu, äntligen har jag fått till det också! Och det är verkligen urgott med grön ärtsoppa. Enligt min smak mycket godare än gul ärtsoppa som också är helt ok, förstås. Här kommer receptet. Det här kommer jag tillaga många gånger till. Soppan passar också bra som förrätt till ca 6-8 personer.

Grön ärtsoppa med räkor (4 pers.)

1 kilo räkor med skal

2 gula lökar

1 röd chili (spansk peppar)

2 hönsbuljongtärningar

12 dl vatten

500 g frysta ärtor

1 1/2 dl crème fraiche

1 tsk salt

Skala och finhacka löken. Kärna ur och strimla chili. Lägg lök och chili i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt buljongtärningarna, vatten och ärtor. Koka under ock i 10 minuter. Skala räkorna. Mixa soppan slät med stavmixer. Rör i crème fraiche. Smaka av med salt.

           Servera soppan med räkor och bröd.

         Tant Gul :-)

Etiketter:,

16 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages