6

Det är Internationella kvinnodagen och jag bjuder på en fräsch fruktsallad.

Posted by Tant Gul on 8 mars, 2012 in Mat |

 Fruktsallader är väl bara hur gott som helst. Att efter en god middag bjuda på en fruktsallad eller ett stort fat med många olika frukter, gärna lite ovanliga och exotiska, är bara så gott och så trevligt, tycker jag. När min son och hans kompisar kommer hem till oss efter skolan bjuder jag alltid på frukt. ”Ta vad du vill ha och ät hur mycket du vill” är min stadiga replik. Har sonen kompisar på vardagsmiddag brukar jag se till att det finns flera olika frukter hemma och så brukar de får vara med och göra sin egen fruktsallad/fruktportion med de frukter som de vill ha. Det är alltid uppskattat.

Att frukt också är nyttigt och dämpar, i alla fall för mig, sötbehovet gör ju inte saken sämre.

Idag när det är Internationella kvinnodagen tänkte jag bjuda er på en god, mycket fräsch och lite lyxigare fruktsallad.

 Fruktsallad (4 pers.)

1 honung – eller nätmelon

2 gröna äpplen

2 kiwi

125 g kärnfria gröna druvor

lite rivet citronskal, till dekoration.

Dressing

1 citron

1 1/2 dl vitt vin

1 1/2 dl vatten

4 msk flytande honung

Gör först dressingen:

Skala av citronskalet i tunna strimlor med en grönsaksskalare. Lägg citronskalet i en kastrull tillsammans med vitt vin, vatten och flytande honung. Koka upp och sjud sedan på låg värme i 10 minuter.

Dra bort kastrullen från plattan. Låt dressingen svalna.

Dela melonen på mitten och gröp ur fröna. Om du vill så använd en melonkula eller tesked och gör bollar av melonköttet. Kärna ur och skär äpplena i bitar. Skala och skiva kiwin. Sila den avsvalnade dressingen i en skål. Spara citronskalet. Tillsätt äpplen, vindruvor, kiwi och melon. Rör försiktigt så att allt sammanblandas. Servera fruktsalladen dekorerad med lite sparat citronskal.

 

Så ja, sätt nu igång och komponera era egna fruktsallader. Eller använd något gott recept. Eller varför inte! gör ett stort fruktfat med flera olika frukter. Sitt sedan länge, ät frukt, samtala och njut.

 Må så gott!

     Tant Gul :-)

 

Etiketter:, ,

6 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages