20

Födelsedagsmiddag på Eriks Gondolen

Posted by Tant Gul on 30 april, 2012 in Mat |

 

I lördags hade vi en underbar eftermiddag och kväll. Vi firade min man och min sons födelsedagar tillsammans med svärmor och svärfar på Eriks Lallerstedts restaurang Gondolen. Ni som har varit där vet vilken underbar utsikt det är från restaurangen och att maten är fantastiskt god. Och vinlistan, ja den är hur lång som helst!! Och om man väljer någon av de färdigkomponerade menyer finns det också förslag på viner som passar jättebra till maten. Mannen ville ju förstås botanisera själv i vinlistan och diskutera olika vinval tillsammans med mig :-) Ett extra plus med Eriks Gondolen är att om det är barn med i sällskapet så är förhållningssättet hos personalen att de också trivas. Och det gjorde sonen verkligen. När vi anlände började vi med ett glas av Eriks champagne Erik Lallerstedt Selected Cuvée, Debolt- Vallois. Och sonen fick en jättehärlig jordgubbsdrink.

Redan när vi beställde bord bestämde vi vad vi ville ha för meny. Vi valde ett av kökets egna menyförslag ”Gondolens säsongsmeny”. Fördelen med det är ju att köket kunde förbereda så mycket som möjligt av maten innan vi kom dit. Det är ju bra när man har barn med sig som ofta inte kan sitta stilla och vänta på maten hur länge som helst.

Till förrätt åt vi då ”Citronbakad regnbågsforell med ramslökscrème och friterad levain”. Forellen var jättefräsch med en frisk touch av citron. Till förrätten drack vi ett österrikiskt vitt vin Bründlmayer Grüner Veltliner Kamptaler Terrassen 2010. Sonen fick knaperstekt parmaskinka och friterade brödskivor. Det var han mycket nöjd med.

Till varmrätt hade vi beställt ”Vårlamm med primörer, olivsky och potatispaj med getost”. Det var verkligen jättefin kvalitet på lammköttet och potatispajen så god. Olivskyn med svarta oliver i gav en perfekt smakbrytning. Mannens val av vin en Ribera Del Duero Emilio Moro 2008 var också perfekt till maten. Sonen som inte gillar kött i den här formen hade beställt halstrad lax med vitvinsås och kokt färskpotatis. Han blev också mycket nöjd med sin varmrätt.

Okej, orkar ni med desserten också? Här kommer i så fall den här :-)

Till dessert åt vi ”Rabarber- och flädercheesecake med jordgubbsglass”. Alla rätterna var väldigt snyggt upplagda men desserten var extra tjusig. Med en rabarbersträng snyggt lagd mellan cheesecaken och glassen för att på så vis skapa en helhet. Och det smakade underbart!! Jag som älskar både rabarber, fläder och cheesecake var ju hur lycklig som helst. Men också glassen var fantastisk. Fick mig åter igen att fundera på att köpa en glassmaskin.

Mannen ville gärna ha ett sött vin till desserten. Och det var ju hans födelsedag så vi tog in en flaska söt Soave, Recioto Di Soave ca’ Rugate La Perlara 2008. Något som jag faktiskt aldrig har provat. Det hade ju mannen, förstås :-) Och jag måste säga att jag blev glatt överraskad av det söta vinet. Det var inte var lika tungt koncentrerat sött som Sauternes till exempel ofta är. Soaven var mer lättsamt med inslag av krusbär och grape.

Sammanfattningsvis hade vi det jättetrevligt! Vi tyckte alla att vi åt mycket bra mat och drack goda viner i en trivsam miljö med trevlig och effektiv personal som bidrog till att vi fick en fin eftermiddag och kväll.

                                 Om vi var mätta, nöjda och glada?! Jaaa

                     Trevlig Valborg!

                     Tant Gul :-)

Etiketter:

20 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages