12

Födelsedagsfirande, vinter OS och räkröra

Posted by Tant Gul on 25 februari, 2014 in Mat |

 

Födelsedagfirande 4 Collage kopiera

Tänk att februari också snart är slut. Två ovanligt intensiva första månader har det varit det här året med både firande av min födelsedag och vinter OS. Min födelsedag började så fint med att jag blev väckt av min man och son med sång, paket och en stor bricka full av brinnande ljus. Hur många ljus tänker jag inte avslöja. Men det behövdes som sagt en stor bricka. Och sonen som hade fått i uppdrag att tända alla ljusen, höll på en bra stund innan det var färdigt. :-)S

Gustavsberg 2

Efter frukosten begav vi oss till Gustavsberg. Nere vid Gustavsbergs hamn med gamla fabriksområdet, porslinsfabriken, konsthall och porslinsmuseum stortrivs jag. Skärgårdskänslan, historiens vingslag och design på hög nivå är en kombo som gör mig glad. Att det sedan finns flera trevliga caféer att stanna till vid gör inte saken sämre. Firandet fortsatte på kvällen med fler paket och champagne. :-)

Gustavsbergs porslinsmuseum 1 kopiera

Mycket gott har vi ätit både i samband med min födelsedag men också under OS-veckorna. En hel del plockmat har det blivit eftersom det passar bra när man ska hänga med i de olika idrottsgrenarna på tv. Gott och fräscht både till champagne och till buffé är räkröra.

Räkröra

4 msk hackad dill

500 gram räkor med skal

1 dl majonnäs

1,5 dl creme fraiche

0,5 rödlök

2 msk citronsaft

2 tsk dijonsenap (valfritt)

0,5 krm cayennepeppar (valfritt)

Skala räkorna. Hacka dillen. Skala och finhacka rödlöken. Grovhacka räkorna. Lägg rödlök, dill och räkor i en skål. Tillsätt majonnäs och crème fraiche, ev.  dijonsenap, ev. cayennepeppar, citronsaft. Rör ihop allt. Servera på rostat bröd, snittar, kex eller till bakad potatis.

Räkröra  Collage kopiera

                         Och idag börjar bokrean….

                        Tant Gul :-)

Etiketter:, ,

12 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages