12

Fiskburgare

Posted by Tant Gul on 9 januari, 2013 in Mat |

 

Fiskburgare bild 1

Nu är vardagen igång och det är full fart igen. Sonen hade sitt första tennispass igår. Det såg så kul ut att jag blev inspirerad. Så jag har nu funderat på om jag kan klämma in något sådant mellan mina styrka – och pulsträningspass, löpträning, bloggande och fotokurser m.m. Hm..kan bli lite tajt. I alla fall kom familjen fram till att tennis kan vara kul gemensamhetsträning någon gång ibland. Vi har ju en tennishall nära där vi bor. Och när det blir varmare ute (för visst kommer det att bli vår och sommar i år också :-() ) Så finns det flera utebanor att träna på. Och mannen har tränat tennis rätt så mycket en gång i tiden så han kan nog lära fru och son en del.

När vi  kom hem från träningspasset åt vi fiskburgare. Visst är det gott!

När man lagar fiskburgare tycker jag det fungerar det bäst med fisk som innehåller bindemedel, som till exempel lax, gädda och torsk.

Fiskburgare (4 pers)

500 g fisk av gädda – lax eller torskfilé.

1 ägg

1 tsk pofiber (eller maizena majsstärkelse)

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

smör till stekning

smaksätt ev. med:

2 msk finhackad lök

2 msk hackad dill

Blanda alla ingredienser i en matberedare eller med en stavmixer till en jämn färs. Forma biffar som är cirka 1 cm tjocka. Stek dem på mellanhög värme i smör.

Sonen vill ha sina fiskburgare enkla helt utan någon extra smaksättning. Och det är gott. Men det är också gott med finhackad lök och dill i. Andra smaksättningar som är goda är

kaviar och rödlök

basilika och vitlök

oliver, gul lök och soltorkade tomater

Servera fiskburgarna med bröd, grönsaker och eventuellt potatis- eller blomkålsmos till. Det är också gott att ha en kall sås eller röra som till exempel remouladesås eller skagenröra till fiskburgaren.

Skagenröra (4 pers)

500 g räkor med skal

1 msk hackad dill

1 dl majonnäs

1 dl crème fraîche

1 krm salt

1 krm svartpeppar

lite pressad citron

50-100 g sik- eller löjrom

ev. 1 msk mycket finhackad rödlök

Tina, skala och finhacka räkor. Tillsätt dill, majonnäs, sik-eller löjrom och crème fraîche. Smaka av med salt, peppar och pressad citron. Servera till fiskburgarna.

Här kommer ett tips på en annan god och enkelt fisksås.

Enkel kall fisksås (2 pers)

2dl crème fraiche

1-2 msk majonnäs

0,5 dl bostongurka

salt

vitpeppar

Blanda samman alla ingredienser. Låt stå och dra en stund. Servera till fiskburgarna.

Fiskburgare bild 2

I morgon, torsdag, är det sista dagen ni kan vara med i min lilla tävling.

Ha en fortsatt bra vecka.

Tant Gul :-)

Etiketter:, , ,

12 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2017 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages