11

Fikon med parmesankräm eller gorgonzola…

Posted by Tant Gul on 10 december, 2011 in Mat |

Apropå röror som var i fokus i förra inlägget så har jag några bra tips att bjuda till förtugg eller till glöggen. Först är det snittar med parmesankräm och de passar jättebra till adventsglöggen. Vill man inte ha kavring så är krämen också god på pepparkakor.

Snittar med parmesancrème
1 1/2 dl färskriven parmesanost
150 g philadelphiaost
5 skivor kavring
3 färska fikon

Blanda parmesanost och philadelphiaosten. Skär varje kavringskiva i fyra bitar. Klicka på ostkrämen. Skölj och skär fikonen i tunna klyftor och lägg på toppen.

Extra gott till julen är torkade fikon eller dadlar med grönmögelost. Gör ett snitt i fikonen eller dadlarna och fyll med till exempel gräddig gorgonzola eller St Agur blue.  Lägg upp fikonen på ett fat och ät dem som de som förtugg eller till glöggen.

En annan variant är att lägga de fyllda fikonen på en plåt pensla med lite

matlagningsolja. Gratinera i ugnen i 200 grader tills osten börjat smälta/rinna. Lägg upp på fat. Ät och njut.

Ha en mysig lördag!

Tant Gul :-)

 

Etiketter:,

11 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2017 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages