4

Enkel gryta med indisk kryddmix.

Posted by Tant Gul on 12 april, 2012 in Mat |

Hallå! Jag är hemma nu! :-)  Nähä inte någon som svarar. :-( Jag får väl prata med er då.  Jag är precis hemkommen från en kort jobbresa till Norrköping. När jag ändå var där  passade jag på att träffa goda kollegor och vänner som bor där. Jag stanna också kvar över natten hos fina svärmor och svärfar. Tillbaka till Stockholm skuttade jag (det var väl egentligen mest bussen som skuttade) hem för att hämta sonen på fritis (det är skollov den här veckan). Jag hade inte träffat sonen sedan igår morse. Något som inte är ovanligt utan det händer rätt ofta att vi någon kväll i vecka inte hinner träffas för att jag kommer hem sent och då har sonen somnat. Och så kanske jag  morgonen därpå ger mig iväg tidigt till jobbet innan sonen har vaknat. Och så ses vi inte förrän jag hämtar honom på skolan samma eftermiddag. Men ändå så längtar jag alltid till stunden när vi ses igen. När jag kom till fritis sträckte jag ut armarna mot sonen. Och han ropade glatt ”Mamma!” när han såg mig och sprang in i min fam. Sedan hörde jag något som jag inte alls hade tänkt mig. ”Mamma får jag följa med min kompis hem idag?”. Plötsligt står inte bara min son framför mig utan hans kompis också. Och båda tittar på mig med bedjande ögon. ”snääälla får jag/han det?? Hör jag dem i kör”. Och jag som bara ville gå hem med sonen, laga mat, prata och mysa. Jag tittade på sonens kompis och frågade med liten gnista hopp inom mig ”men din pappa är väl inte här”. ”Jodå! Han har är här och han säger att det är okej”. Suck! jag är inser jag att jag nog får tåla mig ett par timmar till. Så kompisens pappa traskade iväg med fyra spralliga grabbar. Två egna och två kompisar. Själv fick jag gå hem med endast sonens ryggsäck som sällskap. Ja, ja jag går hem och myser med vår katt, tänkte jag. Jag visste att det skulle dröja flera timmar innan mannen också kom hem. Med lite lättsammare steg skuttade jag (igen) vidare hem. Jag öppnar dörren och ut rusar något grått och väldigt hårigt. Men Kattis-Saga hej! Vad mysigt och se dig. Näää hon hade alls någon lust att mysa med mig. Hon har Hon var mer sugen på fågeljakt. Så nu sitter jag här ensam med en kopp kaffe och bloggar. Något som jag faktiskt har haft extra svårt att hinna med den senaste tiden, så helt tokigt blev det ju inte i alla fall. :-)

Just ja! Det stod en grönsakslåda från Årstiderna utanför för dörren när jag kom hem. Mums vad en massa goda grönsaker det var i den. Rödbetor, Ramslök, Ostronskivling och Endive osv. Här ska frossas i grönsaker de närmaste dagarna.

Innan jag slutar tänkte jag berätta om en enkel rätt som vi kom på för ett tag sedan. Flera av er kanske redan har upptäckt den. Rätten bygger på Santa Marias indiska kryddmix. Det finns flera blandningar, bland annat Chicken Tikka Spice mix och Garam Masala Ginger o Cayenne Spice Mix. Vi är ju såna där envisa människor som helst ska göra allt själva också kryddblandningar. Men någon gång ibland när man har lite mindre med tid eller lite energi då är faktiskt de här kryddblandningarna riktigt goda. Och bra och enkelt att ta till. Man blandar kryddblandningen med yoghurt eller crème fraiche samt kött, kyckling och/eller grönsaker. Och så kokar man ris eller nudlar till. Hur enkelt som helst. Och gott! Så har ni inte redan provat så gör det. Jag tror ni kommer att gilla det.

Gryta med indisk kryddmix

Smör eller olja

400 g lammkött, kycklingfilé eller fläskfilé (grovt tärnat)

1 påse Santa Maria Indiga Mix (t.ex. Garam Masala Ginger & Cayenne Spice Mix)

3 dl vatten

2 dl matlagningsyoghurt eller lätt crème fraiche

1 gul lök.

1 röd paprika och gul parika och ev. andra grönsaker.

Stek kyckling- eller köttbitarna och strimlad lök i smör eller olja tills de fått färg. Tillsätt kryddmix och vatten. Låt puttra 2-3 minuter tills kycklingen/köttet är färdigstekt. Tillsätt matlagningsyoghurt /crème fraiche och strimlad paprika precis innan servering och värm upp (får ej koka) Servera med ris eller nudlar. En grönsallad med yoghurt smaksatt med färsk koriander är också gott till.

Nu ska jag gå iväg och hämta sonen.

Ses snart !

Tant Gul  :-)

 

Etiketter:, , ,

4 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages