18

En resa tillbaka i tiden..

Posted by Tant Gul on 12 juli, 2013 in Mat |

 

Tyreslöt i Sankt Annas skärgård

Tyreslöt i Sankt Annas skärgård

En mysig resa genom Östergötland gjorde vi, sonen och jag, i förra veckan. Vi hälsade bland annat på hos min pappa och hans sambo. Tillsammans med dem tog vi med oss fika och åkte till Tyreslöt i Sankt Annas skärgård som inte ligger långt ifrån där min pappa bor. Älskar skärgården i Sank Anna och Gryt, en miljö som jag känner mig hemma i. När vi åkte vidare för att hälsa på svärmor och svärfar stannade vi till över natten på Söderköpings Brunn, i Söderköping.

Söderköping

Söderköping

Söderköping är en småstad med trånga gränder, kullerstensgator och låga hus. Delar av Madickenfilmerna spelades in i bland annat Söderköping. Min farmor bodde i Söderköping så jag var där rätt så mycket som barn. Hans och Greta-staden som jag kom att kalla den när jag blev äldre.

Söderköpings Brunn har anor så lång tillbaka som till Gustav III som gav kungliga privilegier till den dåvarande institutionen. På Söderköpings Brunn är maten, omgivningarna, servicen och atmosfären av hög kvalitet. Det är så mysigt att bo på hotell där man känner att man blir lite extra omhändertagen. Att det finns en atmosfär av lyx. Och så tycker jag det är på Söderköpings Brunn. Men det som är extra fint med såna här ställen som Brunnen är att det också finns en stämning och atmosfär av en svunnen tid. Dess historia som sitter kvar i väggarna.

Söderköpings Brunn

Söderköpings Brunn

För mig var det lite extra roligt med att besöka och bo på Brunnen eftersom jag för många, många år sedan har arbetat där. Inte någon lång tid. Ett halvår. Jag skulle spara pengar till min första tågluffarresa som jag hade planerat tillsammans med en kompis. Men, också min farmor har arbetat där dock var hon där längre en vad jag gjorde. Och det var roligt att se hur det såg ut nu samt visa min son både Söderköping och Söderköpings Brunn.

Visst var det mycket som var sig likt men en del hade också ändrats under de här åren. Framför allt inne i restaurangdelen som nu är utbyggd och större. Nu finns där också en spa-och relaxavdelning. Det fanns inte när jag arbetade där.

Punchverandan, som man kallade det för då i alla fall, där serverade man kaffe, punsch och våfflor. Idag serverar man också mat från restaurangen på verandan.

:-)

På tal om mat så lagar vi inte så där väldigt mycket mat nu när vi har semester. Det blir mest matiga sallader eller en enkel sallad med grillad fisk, kyckling eller dylikt till. Om jag själv får välja så tycker jag en enkel grönsallad med jordgubbar är fräscht och gott i värmen. Eller en grönsallad med gurka, paprika,  stekt eller grillad halloumi och jordgubbar. Avsluta gärna med att ringla crema di balsamico över.  Så gott!

Sallad med jordgubbar och halloumiost 02

En del dagar gör vi ens så mycket utan plockar bara fram lite småplock som ost, tomater, salami osv och gör en enkel buffé.

    Tant Gul :-)

 

Etiketter:

18 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages