13

En fantastisk mat- och vinresa till Moseldalen och Cochem

Posted by Tant Gul on 30 april, 2014 in Mat |

 

Moseldalen, Cochem

Moseldalen, Cochem

Linbana upp till utsiktplatsen pinnerkreuz cochem.

Linbana upp till utsiktplatsen Pinnerkreuz cochem.

Så är vi tillbaka igen efter ett härligt påsklov. En bilresa till vackra Moseldalen blev det. Ett av flera reseönskemål som min man och jag har haft länge. Nu äntligen blev det av. Och trots att vi redan innan visste att vi skulle tycka om dalen blev vi ändå så positivt överraskade.

Rådhustorget  i Cochem

Hus vid rådhustorget i Cochem

Moseldalen är verkligen fantastiskt vacker med mysiga små byar längst med mosefloden. Vi bodde i staden Cochem som har en gammal stadskärna med trånga gränder, medeltida torg och vackra korsvirkeshus. Här finns gamla kyrkor, stadsportar, murar och en strandpromenad. Vart du än går i staden Cochem ser du slottet Reichsburg Cochem ståta uppe på berget. Eller Harry Potterslottet som vi kallade det.

Vi bodde i ett familjeägt hotell Hotel Zenthof. Ett otroligt charmigt och trivsamt hotell. Familjen som äger hotellet är väldigt trevlig och mån om att gästerna ska trivas. Första morgonen när vi kom ner till frukosten serverade familjens äldsting ett glas mousserande vin med orden ”så här börjar vi dagen i Mosel”. När vi skulle åka hem skickade de med oss både egenproducerat mousserande vin och honung.

Vinbutik i Cochem

Vinbutik i Cochem

För oss som uppskattar vin är Moseldalen ett paradis – världskänt för sina fantastiska viner. Vinodlingarna klättrar längst med sluttningarna överallt i dalen. Den druva som dominerar här är rieslingdruvan, och som är det de flesta syftar på när de använder begreppet ”moselvin”. Rieslingdruvan lämpar sig bra att odla i den här miljön. De branta skiffersluttningarna ger fruktiga och mineraliska viner med doft och smak av aprikos och persika.

Vinodling i sluttningen nedanför slottet

Vinodling i sluttningen nedanför slottet Reichsburg

Maten har en robust karaktär som schnitzel, surkål, korv, knödel, som förstås passar bra till det vin som man producerar. Ett besök i något av de fina konditorierna i centrala Cochem är också en upplevelse. Vilka tårtor! Att ta en kopp kaffe och tårta är helt klart en uppskattad sysselsättning här, det märktes då det ofta var fullsatt.

Mandel- och körsbärstårta

Mandel- och körsbärstårta

Chokladtårta

Chokladtårta

 

Tårta har vi över huvudtaget ätit så att det nästan ramlat ur öronen på oss de senaste veckorna då det har varit en hel del firande i vår familj och bland vänner. Tips på goda tårtrecept som jag har lagt ut på bloggen under åren hittar du om du klickar på bilden nedan.

Mandeltårta, ingår i min receptsamling

Fler inlägg om mat och vin i Moseldalen kommer inom kort.

Trevlig Valborg och första maj!

Slott Reichsburg Cochem

Cochem med slott Reichsburg som ståtar över staden

Tant Gul :)

Etiketter:

13 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages