7

Delizie på egen pastadeg

Posted by Tant Gul on 7 april, 2014 in Mat |

pastadeg 1 kopiera

Sonen har ett tag efterfrågat färsk pasta så förra helgen bestämde vi oss för att det var nog dags igen. Diskussionen om vad för pasta och vilken pastarätt vi skulle göra blev lång. Vi tycker alla tre om färsk pasta och har många favoriter. Till slut enades vi dock om att göra Delizie. Det har vi inte gjort tidigare så det kändes kul att få prova på. Att göra en pastarätt med egengjord färsk pasta kräver sin tid och viss förberedelse. Men det är det värt! Vi gör det dessutom oftast till en familjeaktivitet. Det fungerar bra eftersom vi alla tre gillar att laga mat.

Hur man gör en bra pastadeg är nog i första hand mannen specialitet hemma hos oss. Degen får ju inte bli för torr men inte heller vara för fuktig. Och han lyckas alltid väldigt bra. Hur man gör pastadegen hittar du i ett tidigare inlägg.

pastadeg  Collage kopiera

Delizie (4 pers)

Rullar

6 st. lasagneplattor (se tidigare recept)

1 zucchini

200 g emmentalerost

150 g kokt skinka i tunna skivor 

Skiva och strimla zucchinin. Fräs den i olja. Salta och låt den svalna.

Skiva 150 g av osten med osthyvel, riv resten på rivjärn. Fördela ostskivor, skinka och zucchini på lasagneplattorna. Rulla ihop från kortsidan. Svep in rullarna tätt i plastfolie. Lägg kallt fram till gratinering.

Delizie 1

Tomatsås

1 st. gul lök

0,75 dl olivolja

400 g plommontomater i burk

2 krm strösocker

Skala och hacka löken. Fräs i oljan ca 3 min. Tillsätt tomater, salt och socker. Låt såsen sjuda på svag värme utan lock 15–20 min. Passera genom trådsil.

Bechamelsås

2,5 msk smör

2,5 msk vetemjöl

5 dl mjölk

2 tsk salt

0,5 krm vitpeppar

2 krm riven muskot

Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet och låt det fräsa ca 2 min under omrörning. Vispa i mjölken lite i taget och låt såsen sjuda på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt, peppar och muskot.

Delizie 2

Sätt ugnen på 225°. Dela rullarna på mitten. Häll hälften av béchamelsåsen i en ugnssäker form eller 4 ugnssäkra portionsformar. Ställ rullarna i formen. Häll på resten av béchamelsåsen och tomatsåsen över rullarna. Strö över den rivna osten. Gratinera mitt i ugnen 18–20 min. Servera gärna lite extra ost som tillbehör. (recept: Allt Om Mat)

Tant Gul :-) 

 

Etiketter:

7 Comments

Lämna ett svar till Mårtenssons kök Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2017 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages