18

Curd på årets favoritbär

Posted by Tant Gul on 31 juli, 2013 in Mat |

Jordgubbar 01 Collage Enligt Bärfrämjandets årliga konsumentundersökning utnämner svenska folket, för tredje året i rad, jordgubbar till sitt favoritbär. Visserligen är jordgubben egentligen, botaniskt sett, inte är ett bär utan en så kallad skenfrukt, en uppsvälld blombotten. Men, till vardags uppfattar vi ändå jordgubben som ett bär. Så vad sägs om ett recept till baserat på årets favoritbär, jordgubbe.

Curd är gott till mycket – pannkakor, ost, som fyllning till tårtor och paj och såklart, på rostat bröd. Curd har visserligen inte samma hållbarhet som sylt eller marmelad. Men, jag tycker inte att det är något problem för när det finns curd hemma hos oss, så brukar det ha en strykande åtgång. Tidigare har jag lagt ut ett recept på klassisk Lemon curd. Här kommer ett somrigt och fräsch recept på jordgubbscurd.

Jordgubbscurd (ca 350 g)

150 g jordgubbar

1 tsk rivet skal av lime

1/2 dl samt 1 dl stevia strö (eller strösocker)

3 äggulor

100r g smör

Snoppa, skölj och skiva jordgubbarna. Lägg jordgubbarna, limeskal, limesaft och 1/2 dl stevia strö (eller strösocker) i en kastrull. Låt koka i 5 minuter. Mixa bären med en stavmixer. Vispa äggulorna samt 1 dl stevia strö pösigt i en kastrull. Tillsätt jordgubbspurén. Värm på låg värme under omrörning tills krämen nästan sjuder. Ta av från plattan när smeten tjocknat. Rös ner smöret, lite i taget. Häll upp på burk eller i en skål och låt curden kallna. (recept från Allt om mat).

Curden håller i ca 3 veckor i kylskåpet

Jordgubbscurd

Tant Gul :-)

Etiketter:

18 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages