13

Citronlemonad- en läskande dryck i sommarvärmen!

Posted by Tant Gul on 8 juli, 2013 in Mat |

Lemonade 01

Så var vi tillbaka hemma igen efter en mysig resa genom Östergötland. Jag kommer att berätta mer om vår resa i ett senare inlägg. Visst har det varit några varma dagar! Och visst är det gott att dricka något läskande som citronlemonad till exempel. Har sett många inlägg på just lemonad hos er matbloggare nu under sommaren. Faktiskt är det sonen som den här sommaren har pratat om att göra lemonad. Jag är nog mest en isvatten- eller mineralvattenpimplare när det är varmt. Men nu när jag har provat att göra lemonad måste jag erkänna att det onekligen är både läskande och törstsläckande. Det är faktiskt hela familjen överens om. Enkelt att göra är det också. Så här gör jag  min citronlemonad. Det går förstås också bra att byta ut några eller all citron mot lime, om man föredrar det.

 Citronlemonad (ca 1,5 liter)

5 st citroner

1 liter vatten

2,5 dl stevia strö eller strösocker

2,5 dl vatten

1 citron

citronmeliss

ev. isbitar

Koka 2,5 dl vatten och stevia strö eller strösocker tills allt löst sig. Häll sockerlaget i en kanna och sätt in i kylskåpet. Pressa citronerna och sila bort fruktköttet. Blanda ner citronsaften i den kylda sockerlagen. Tillsätt 1 liter vatten. Skär tunna skivor av en citron och lägg i kannan. Garnera med citronmeliss. Sätt in lemonaden i kylen igen. Servera ev med isbitar i.

Citronlemonad  med kolsyrat mineralvatten (ca 1 liter)

3 citroner

1 – 1 1/2 dl stevia strö eller strösocker

1 l kolsyrat mineralvatten

ev. isbitar

Pressa saften från 2 citroner och häll i en tillbringare. Skiva den sista citronen i tunna skivor och blanda med saften. Häll i stevia strö eller strösocker och rör om ordentligt. Ställ bringaren med sockerlaget i kylen i minst 1 timme. Häll i kallt mineralvatten samt ev. isbitar strax innan servering.

Lemonade 01 Collage

Tant Gul :-)

Etiketter:

13 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages