6

Chokladbollar ett måste på sportlovet!

Posted by Tant Gul on 27 februari, 2014 in Mat |

chokladbollar  Collage 1

I början av veckan kom plötsligt min son inrusande. Mamma, mamma det är ju sportlov den här veckan!! Helt rätt uppfattat. Men då ska man ju göra ett stort fat med chokladbollar (läs mellan raderna: jag kommer precis från en kompis som har fått ett stort fat med chokladbollar). Jaha!?… jag som trodde att sportlov betyder massor med snö och mycket uteaktiviteter. Snö har vi ju förstås inte någon men några uteaktiviteter ska vi väl kunna klara av. Min son tittar allvarligt på mig. Nää på sportlov betyder massor av mys, titta på film, spela dataspel, leka med Hero factory figurer och äta massor med chokladbollar. Okej, då får vi väl göra chokladbollar då. Och under tiden som jag funderar på när denna betydelseförändringen skedde – jag kom fram till att det hände precis då -så stod det plötsligt ett fat med chokladbollar i kylskåpet som sonen och hans kompis gick och plockade från. Ibland går det undan.

                                                       :-)

Chokladbollar

100 g margarin

1 dl socker eller stevia strö

3 dl havregryn

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

2 msk kokt kallt kaffe eller mjölk om man föredrar en mildare chokladsmak

Blanda samman alla ingredienser till en deg. Forma till små bollar. Rulla bollarna i pärlsocker. Låt stå i kylskåpet ca 30 min – 60 min.  Sedan är det bara att sätta igång att frossa.

Äter man många chokladbollar blir man snart rätt så törstig. Och ett gott och mycket mer inbjudande alternativ till läsk och saft tycker både jag och sonen är en stor kanna kallt vatten med (ekologiska) apelsinskivor i. Extra vackert är det med blodapelsin.

Vatten med apelsinskivor Collage 3

Tant Gul :-)

Etiketter:,

6 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages