12

Chicken nuggets med en annorlunda panering!

Posted by Tant Gul on 25 februari, 2013 in Mat |

 

Idag kom plötsligt min man hem tidigt (jag har varit ledig idag) och började stöka och dona i köket. Vad han höll på med? Jo han lagade plötsligt Chicken nuggets. Inte så märkligt tänker kanske ni. Men, för mig/oss var det märkligt eftersom min man inte äter ströbröd. Vad höll han alltså på med?! Men han var mycket hemlighetsfull.

Snart hade han dukat upp med två såser, ett litet grönsaksfat och en stor hög nuggets. Min son och jag fick slå oss ner och smaka. Jag har aldrig varit särkilt intresserad av t.ex. McDonalds nuggets. Inte heller friterade räkor och kyckling på kinarestaurangerna. Däremot, har jag på senaste tid pratat om att jag skulle prova att göra egna nuggets eftersom min son tycker mycket om det. Och, det jag nu blev bjuden på var jättegott! Och fräscht i smaken. Sonen blev också stormförtjust. Frågan kvarstod dock – vad hade min man använt för panering. Ja det var inte något fel alls på smak och konsistens. Tvärtom den var jättegod, knaprig och krispig. Precis som den ska vara. Till slut fick jag svar på min fråga. Det var hästkött! Nä jag skojar bara. Det var fläsksvålar. Ja, jag höll faktiskt på att sätta i halsen när mannen sa det, vilket han i sin tur också var orolig för att jag skulle göra. Men det var inte riktigt såna svålar som jag tänkte mig när han sa det. Det var alltså sånt snacks ni vet. Fläsksvål-snacks! Som han hade mixat i matberedaren till ”ströbrödskonsistens”. Låter inte klokt, men, det smakade jättebra. Som nuggets helt enkelt. Jättebra tips till er alla som inte får, eller inte vill, äta vetemjöl, eller inte något mjöl alls.

Chicken nuggets (4 – 5 pers)

ca 900 g Kycklingfilé

3 ägg

200 g fläsksvål-snacks

salt

ev. lite nymald vitpeppar

kokosfett (eller annat fett) att steka i.

Mixa fläsksvålsnackset i matberedaren till ”ströbrödskonsistens” . Smaksätt med salt och ev. lite nymald vitpeppar.

Skär kycklingfilén i nuggetsstora bitar. Doppa filébitarna i vispad ägg. Vänd i det ströbrödsliknande fläsksvål-snackset. Stek i rikligt med kokosfett (eller annat fett).

Dipsås:

2 dl crème fraiche

5-6 msk majonäs

exempel på smaksättning:

curry

chilikrydda

paprikakrydda

chilisås

sweet chilisås

ketchup

Skär grönsaker till exempel gurka, morötter och paprika i bitar. Lägg upp på ett fat och servera till.

Smaka och njut!

Tant Gul :-)

 

Etiketter:, ,

12 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2017 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages