19

Champagne, bubbel eller skumpa – kär dryck har många namn!

Posted by Tant Gul on 29 december, 2011 in Vin |

Precis innan julhelgen provade vi en Champagne som min man rekommenderade. Och som jag nu gärna vill rekommendera till er. Den heter Taittinger Brut Réserve (7422) 357 kronor. Det här är en lättsam och fruktig champagne som passar lika väl som fördrink som till lättare rätter med fisk, skaldjur eller fågel. En mycket god champagne tycker jag.

Vill man ha en fylligare champagne tycker jag man ska välja Bollinger Special Cuvée Brut (7418) 389 kronor. Den har länge varit en favorit hemma hos oss. Passar mycket bra till mat. Torr och brödig i både doft och smak. Precis som champagne ska vara.

Så är det då snart dags att fira nyår, igen.Och många tycker om att dricka champagne på nyårsnatten. Ett glas champagne, eller två, är ju så gott! Men tyvärr gör många det misstaget att de sparar champagnen till tolvslaget. När man under kvällen kanske har ätit en rejäl middag med både förrätt, varmrätt och dessert. Och till det har man också kanske smakat av några goda viner. Och så, när smaklökarna och övriga sinnen börjar bli trötta och inte längre är i sin bästa form, då är dags att ta ett glas av den goda, fina champagnen. Något som man kanske har sett fram emot hela kvällen!  Det är inte helt ovanligt att en viss besvikelse och tankar som ”Var det inte mer än så här ?” infinner sig.

Mitt tips är att ta champagnen till maten istället och så något enklare mousserande vin till tolvslaget. Det finns fler med mycket bra kvalitet. Här kommer några fler tips på bra champagne och på mousserande vin.

Champagne

Alfred Gratien Cuvée Paradis Brut (nr 7578) Frankrike, 599 kronor

Andrè Clouet Grande Réserve (7686) Frankrike, 259 kronor

Mousserande vin 

Rotari Brut Riserva (7567) Italien, 99 kronor

Lachèze Brut  2008 Crémant du Jura (7420) Frankrike 99 kronor

Geisweiler Monopole Crémant de Bourgogne Brut Frankrike (7685) 97 kronor 

                                  Gott Nytt År!   

                                            Tant Gul :-)        

        

 

Etiketter:,

19 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages