11

Bröd utan mjöl

Posted by Tant Gul on 15 augusti, 2012 in Mat |

 

Bröd utan vetemjöl är inte helt lätt att hitta i affärerna, tycker jag. Gott bröd helt utan mjöl är ännu svårare att hitta. Min man bestämde sig för några veckor sedan att hitta ett brödrecept att baka som är gott och utan mjöl. Bra om man till exempel vill äta LCHF-inspirerad eller glutenfri kost eller bara känner för att byta ut allt det vanliga brödet mot något annat.

Han har provat en hel del recept och jag, ja jag har varit provsmakare. Och mycket är inte gott alls eller smakar så där. Och för min del kan jag då lika gärna vara utan. Både min man och jag har upptäckt att bröd utan mjöl men med mycket ägg i inte är vår grej. Enligt min mening blir då smaken för lik omelett. Omelett är ju visserligen gott men bröd ska inte smaka så, tycker jag.

Men så en dag Bingo! gör mannen ett bröd med mycket frön i. Något som jag brukar tycka om i bröd.  Men om man tittar på övriga ingredienser i receptet så kan man ju bli lite fundersam. Kan det där verkligen fungera och dessutom vara gott. I alla fall tänkte jag så när jag såg det.  Och till min stora förvåning så är faktiskt det här brödet riktigt, riktigt gott. Så nu bakar vi det lite då och då. Och ljuvliga dofter sprider sig i köket. Prova får ni se.

Fröbröd

3 ägg

3 dl riven ost, gärna smakrik

1 msk majonnäs

2 msk keso

1 1/2 tsk bakpulver

ca 5 dl frön, till exempel sesamfrön, hela linfrön, solrosfrön eller pumpakärnor.

Bland alla ingredienser utom fröna i en bunke. Tillsätt fröna tills smeten blir fast men inte torr. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Tryck ut smeten. Den ska bli ganska platt.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 225 grader i cirka 15 minuter eller tills brödet fått en fin gyllenbrun färg. (receptet är hämtat ur boken LCHF-husmanskost av Anna Hallén)

 

Tant Gul :-)

Etiketter:, ,

11 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages