6

Bröd med lite kolhydrater

Posted by Tant Gul on 24 maj, 2013 in Mat |

Västerås

Förra veckan var jag på konferens i Västerås. Senaste jag var där var för typ 23-24 år sedan och då skulle jag medverka i en teaterfestival.  Det var förstås en rätt så märklig känsla att gå längst gatorna och påminnas om en helt annan tid. För mycket har hänt under de här åren. Både roliga och sorgsamma minnen att bära.

Västerås är en charmig gammal stad (en av Sveriges äldsta) med flera fina kvarter. Och så Svartån som ringlar sig genom staden. Det är fint.

När jag kom hem från konferensen hade min man gjort en ny upptäckt. Han hade hittat ett köpebröd som innehåller lite kolhydrater och smakar som vanligt köpebröd. Ja det är till och med gott. Det är ett företag som heter CarbZone som säljer det. De har en hemsida där man kan köpa bröd m.m. Min man köpte   dock brödet på ICA. Vi har provat både Low Carb och Nystart blåbär och båda är bra. Jag är extra förtjust i Nystar blåbär. Bröden är också goda att rosta.

Low carb bröd

Men, jag har också ett tips på ett recept på frallor utan vetemjöl (med lite kolhydrater) och som också smakar riktigt bra. Det blir inte så många frallor så vill man ha flera får man dubbla receptet.

Frallor utan vetemjöl kopiera

Frallor utan vetemjöl (ca 6-8 frallor)

1 1/2 dl mandelmjöl

 2 msk sesamfrö

2 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

2 ägg

1 dl crème fraiche

2 msk smält kokosfett

Blanda mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt ägg, crème fraiche och kokosfett. Rör till en jämn smet. Låt stå och svälla i cirka fem minuter.

Dela degen i 6 bitar. Forma till runda bullar. Lägg bullarna på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter. (ursprungsrecept Anna Hallén)

Andra goda bröd utan vetemjöl hittar du här

                                                         :-)

Ikväll är det sista kvällen tillsammans med alla kattungarna. I morgon kommer tre stycken att åka iväg till sina nya hem.  Åh vad jag/vi kommer att sakna allihopa.     

                                                  Tant Gul :-)

Etiketter:,

6 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages