17

Att göra goda kex på eget mjöl = hög mysfaktor

Posted by Tant Gul on 23 januari, 2013 in Mat |

Mandelkex bild 2 Mandelkex bild 1

Att man gör de här ljuvligt goda mandelkexen på eget mjöl gör kexen på något sätt ännu godare, tycker jag. Jag gör en stor sats mjöl som jag sedan förvarar i kylskåpet. Sedan är det bara att ta fram mjöl och göra kex när helst man vill. Det här har hög mysfaktor, eller hur!

Eget mjöl (ger ca 1 liter färdigt mjöl)

2 dl sötmandel (eller hasselnötter)

2 dl kokosflingor

1 1/2 dl hela linfrön

1 dl skalade sesamfrön

1 1/2 dl solrosfrön

2 dl cashewnötter

Mixa alla ingredienser, utom 1/2 dl linfrö i en matberedare till halgrovt mjöl.

Kex (ca 15 st)

3 dl eget mjöl

3 ägg

1 tsk bakpulver

2 krm salt

Blanda samman mjöl, ägg, bakpulver och salt. Låt det stå och dra ihop sig i några  minuter. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Det ska vara så tunt att det precis håller ihop. Grädda i mitten av ugnen, i 175 grader, i cirka 15 minuter. Ta ut plåten och skär kexen i lagom stor bitar. Sätt in kexen i ugnen igen men nu på 50 grader. Låt de stå inne i cirka en timme, tills kexen är spröda och hårda. (Recept från  LCHF-husmanskost av Anna Hallén)

Mandelkex bild3

                                                Och nu är bara tre dagar kvar! :-)

Tant Gul :-)

 

Etiketter:, ,

17 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2017 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages