8

Anklevermousse och Champagne

Posted by Tant Gul on 20 april, 2013 in Mat |

Champagne och anklevermouseeAnklevermusse bild2

Ni som följer Tant Gul i facebook vet att vi nyligen firade mannens födelsedag. Jag bjöd på en jättetrevlig champagne, Pierre Peters, som är lite speciell inte minst eftersom ett av namnen är detsamma som min mans, utan också av en annan orsak som jag tänkte berätta om i ett kommande inlägg. Till champagnen bjöd jag på en minibuffé med bland annat anklevermousse. Champagne och anklevermousse är verkligen en klassiker och fantastiskt gott. Det här receptet som är mycket enkelt och gott hittade jag hos Annika som har trevliga matbloggen Smaskens.

Anklevermousse

200 g anklever

100 gram smör

ca 0,5 tsk Maldonsalt

ca1 krm nymald vitpeppar

0,75 dl portvin

Putsa anklevern. Krydda den med salt och vitpeppar. Hetta upp 1 matsked av smöret i en stekpanna, och stek levern på låg värme. Vänd den efter någon minut. Tillsätt portvinet. Fortsätt steka på medelvärme så att portvinet långsamt reduceras och levern tillagas.

När levern är genomstekt mixa den tillsammans med den vätska som återstår (ca 3 matskedar) samt resten av smöret, tills det fått en slät konsistens.
Häll över i en skål, och låt svalna i kylskåp.

Anklevermousse är till exempel gott att servera tillsammans med tunna skivor baugette eller små rostade brödskivor.

Champagne och anklevermousee bild 2

Tant Gul :-)

Etiketter:,

8 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages