7

Äggröra – inte alls så rörigt att göra

Posted by Tant Gul on 10 juli, 2012 in Mat |

 

Ibland är det så gott med äggröra till frukost eller till brunch. Framför allt när det är helg eller semester och man har gott om tid att ordna en ordentlig frukost.

Äggröra har dock ryktet om sig att vara lite knepig att tillaga. Det som krävs är att man passar den noga under tillagningen. Gör man det, är det inga problem att få till en god äggröra. Använder man dessutom en panna eller gryta med beläggning är det ännu lättare.

Äggröran ska vara riktigt krämig och grovflockig, tycker jag. Det vanliga är att man har några matskedar vispgrädde i äggröran men det är nästan ännu godare med några matskedar crème fraiche.

Man kan också smaksätta äggröran med till exempel riven eller hyvlad parmesan, lagrad västerbottenost, färsk timjan eller basilika.

Äggröra (ca 4 pers)

8 ägg

3 msk vispgrädde eller crème fraiche

1/2 tsk salt

1 krm vitpeppar

1 + 1msk smör

Knäck äggen och vispa lätt tillsammans med grädde eller crème fraiche och kryddor.  Smält 1 matsked smör på låg värme i en panna eller gryta (helst med beläggning). Häll smeten i pannan och rör sakta med en träsked tills smeten flockar sig men samtidigt är krämig. När äggröran är lagom flockig (och fortfarande krämig) ta äggröran från värmen och rör ner 1 matsked smör.

Servera äggröran genast.

Gott till äggröran är stekt bacon eller en god korv med stark smak som chorizo eller lammkorv mergues. Rökt fisk är också jättegott till.

Men det är förstås också gott att äta den som den är plain till frukosten i stället för kokt ägg.

:-)  

Vi har börjat titta på första säsongen av Mad Men. Har ni sett den? Serien utspelar sig i 1960-talets amerikanska reklamvärld på Madison Avenue i New York. Titeln kommer från verklighetens reklamare på Madison Avenue som kallades Mad Men. Otroligt bra och läskig.

 Tant Gul :-)

Etiketter:,

7 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages