17

Afternoon Tea och spökvandring

Posted by Tant Gul on 3 november, 2013 in Mat |

 Afternoon tea Häringe slott Collage kopieraJag tycker att slott, spöken och Halloween här ihop, så en dag under höstlovet åkte min son och jag tillsammans med några goda vänner till Häringe slott.

Slottet ligger i naturreservatet på Häringehalvön, söder om Stockholm. Här kan man bo, äta god mat och njuta av naturen.  På eftermiddagarna serveras också Afternoon Tea på slottet. Till téet bjuds det på nybakade scones, smarriga bakverk och goda snittar. Eftersom det är bordsservering så får man dock vara beredd på är att det kan ta en liten stund innan man får sitt te. Men det är det värt.

Miljön är oerhört vacker och man känner historiens vingslag när man går omkring i alla de vackra rummen. Också barn är mycket välkomna hit och min son och hans kompis tyckte att det var oerhört spännande att fritt få utforska slottet och alla de spännande gångar och vrår som leder till olika rum och våningar. Intressant var det också att se tavlan föreställande Marguerite Wenner-Gren som tillsammans med sin man Axel Wenner-Gren ägde och bodde på slottet under 1930-talet. Tavlan är fantastisk då den är tredimensionell så var man än befinner sig i rummet där tavlan hänger ser det ut som att Marguerite tittar på en. Enligt personalen så ändrar också Marguerite ansiktsuttryck. Ibland ler hon snällt och ibland ser hon mycket arg ut. När jag var där smålog hon lite sorgsamt mot mig. Jag kunde förstås inte låta bli och undra över det uttrycket. 

Jodå det spökar för fullt på Häringe slott. Och man kan följa med på en spännande spökvandring där det berättas om både vuxna och barn som spökar på slottet. Spöken som busar och härjar och som inte alltid är snälla varken mot de som arbetar på slottet eller mot gästerna. ”Jag vill åka tillbaka och bo på slottet någon gång” utbrast min son när vi var hemma igen. Min man och jag undrar lite tyst för oss själva hur den natten skulle sluta med tanke på att både jag och vår son är mörkrädd och sonen är dessutom rädd för spöken. :-)

Spökvandring på Häringeslott Collage

När vi smakade på de goda sconesen och kakorna kom jag att tänka på de goda musliscones med kanel och torkad frukt som jag bakat några gånger.  Och mina omtyckta tunnbrödssnittar med philadelphiaost, bostongurka och västerbottenost. Recepten  hittar ni på länkarna nedanför.

Tant Gul 1

 

Musliscones med kanel och torkad frukt

Tunnbrödssnittar

Jag passade förstås på att prova en av de stolar som det anses spöka i. Vet inte om jag märkte så mycket av det. Men å andra sidan är väl inte spöken så förtjusta i att bli fotograferade så de höll sig nog undan. En härlig utflykt hade vi i alla fall.

                             Tant Gul :-)

Etiketter:

17 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Why ask?

Copyright © 2011-2018 Välkommen till Tant Gul! All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.3, from BuyNowShop.com.


Hit Counter provided by Seo Packages